Hoofdluis

Soms hebben wij ongenode gasten op school: luizen in de haren van de kinderen. Om te voorkomen dat een luizenexplosie plaatsvindt: controleer vaak en grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. 

Luizencontrole

Een aantal keer per jaar controleren wij leerlingen op hoofdluis. Deze controles worden uitgevoerd door ouders. Ze vinden plaats op elke woensdagochtend na een vakantie van minimaal één week. Ouders van kinderen bij wie hoofdluis is gevonden, worden geïnformeerd.

Bestrijding van hoofdluis brengt veel werk met zich mee; het is daarom belangrijk dat u een geval van hoofdluis direct aan ons meldt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de hoofdluiswerkgroep: Patricia Geervliet, tel. 06 – 538 788 86.

Hoofdluis heb je niet alleen

Hoofdluis is besmettelijk. Als uw kind hoofdluis heeft, controleer dan meteen alle gezinsleden. Meld het bovendien op school (ook al is het behandeld), bij de kinderopvang, op clubjes, bij vriendjes en vriendinnetjes, oppassen, opa’s en oma’s. Laat kinderen geen kammen, borstels, mutsen, hoofddoekjes, jassen en haarspeldjes met elkaar delen. Hierdoor is een epidemie in de kiem te smoren.

Anne Frank School

Regentesselaan 34
7316 AG Apeldoorn

telefoon:
055-5211746

e-mail:
directie@annefrankschoolapeldoorn.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep